Roda informativa: Presentació de l'estat de la recerca sobre les ones gravitacionals

Científics de la Col·laboració Científica LIGO, la Col·laboració Virgo i representants de la comunitat astrofísica a Espanya conviden els mitjans de comunicació al seguiment que es farà en directe de la presentació a Washington de l'estat de la recerca sobre les ones gravitacionals. Assistirà a l'acte Juan María Vázquez, secretari general de Ciència i Innovació. 

Dia: dilluns, 16 d'octubre de 2017
Hora: 15.30 hores
Lloc: Sala F, Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, passeig de la Castellana, 162 (1r pis), Madrid

La comunitat científica espanyola ha tingut un paper clau en les investigacions sobre les ones gravitacionals, objecte d'estudi que ha rebut recentment el premi Nobel de Física.

Dilluns que ve, científics de la Col·laboració Científica LIGO, la Col·laboració Virgo i representants de la comunitat astrofísica a Espanya revelaran nous detalls i descobriments fets recentment.

L'acte començarà amb una presentació de 20 minuts per part dels ponents. A continuació, es farà un breu seguiment de l'inici de l'anunci mundial des del National Press Club a Washington, DC. Seguidament, els ponents comentaran els aspectes més fonamentals d'aquests nous resultats, i es posaran a disposició dels mitjans de comunicació acreditats.

Intervindran a l'acte: Juan María Vázquez, secretari general de Ciència i Innovació; Alícia Sintes, investigadora principal de la Col·laboració Científica LIGO a la Universitat de les Illes Balears; José Antonio Font, investigador principal de la Col·laboració Virgo a la Universitat de València; Manuel Reina, representant d’INTA i cap de projecte tècnic de la participació espanyola a INTEGRAL; Alberto J. Castro-Tirado, de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia (IAA-CSIC) i investigador principal de la Xarxa Global BOOTES; Eusebio Sánchez, representant de l’experiment DES a Espanya; i Josefa Becerra González, de l’Institut d’Astrofísica de les Canàries i col·laboradora en estudis de multifreqüència. 

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 16/10/2017

Data de publicació: 13/10/2017