Roda informativa: Marco Spagnoli presenta el seu film "Hollywood sul Tevere" (2009) al IV Cicle Cinema d'Autor a l'Augusta

Roda informativa:
Dia: dimecres, 12 de gener de 2011
Hora: 12 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El director de cinema Marco Spagnoli atendrà els mitjans de comunicació interessats per parlar sobre la pel·lícula Hollywood sul Tevere (2009) i la inclusió del film en el IV Cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza el Servei d’Activitats Culturals de la UIB amb la col·laboració del Cinema Augusta.

També hi assistiran el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa; el senyor Joan Salas, director del Cinema Augusta; la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB; i la doctora Maria Magdalena Brotons, professora del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB.

Projecció cinematogràfica:
Dia: dijous, 13 de gener de 2011
Hora: 20.30 hores
Lloc: Sala Augusta,
avinguda de Joan March, 2, Palma

El senyor Marco Spagnoli, director de cinema, presentarà i comentarà el film Hollywood sul Tevere (2009) a la quarta temporada del cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, organitzat per la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració del Cinema Augusta.

Marco Spagnoli és llicenciat en Filosofia, crític de cinema, periodista i responsable de més de divuit anys de continguts sobre cinema i entreteniment per a diverses publicacions impreses i digitals. És codirector de Primissima Trade i, a més, col·labora amb multitud de publicacions relacionades amb el cinema i els espectacles. Ha estat membre de la Comissió d'Experts del RomaFictionFest2008 i 2009 i assessor a la Casa del Cinema de Roma. Ha publicat, entre d’altres, La vita è un gioco fatto di centimetri, Conversazioni con Oliver Stone (Reality Book), Tim Burton: Anatomia di un regista cult, Marilyn Monroe: Come una candela nel vento, Big Night – 75 anni di Oscar i Alberto Sordi – Storia di un italiano. És el guionista i director del muntatge documental Hollywood sul Tevere, nominat el 2010 al David de Donatello en la categoria de millor documental i al Nastro D’Argento en la categoria de millor documental fet per a cinema.

Hollywood sul Tevere (2009) és una llargmetratge documental en què es rememoren vint anys de la història del cinema contats a través de les imatges d’arxiu dels estudis de Cinecittà Luce. Dues dècades inoblidables que varen reunir en les pantalles de cinema pel·lícules com Vacanze Romane, Ben Hur i Cleopatra, en què Cinecittà i Roma es convertiren en el cor de la producció de Hollywood a Europa. Festes, estrenes, premis i escàndols entre la capital i el Festival Internacional de Cinema de Venècia representen el nucli de les imatges restaurades en un brillant blanc i negre que retraten algunes de les més grans estrelles del passat que varen passar per Itàlia.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 12/01/2011

Data de publicació: 11/01/2011