Riscs i oportunitats en el disseny dels programes de doctorat

Universitats i agències de qualitat analitzen conjuntament els programes de doctorat 

Dia: dijous, 26 de gener de 2017
Hora: 10.15 hores
Lloc: Aula de Graus, edifici Antoni M. Alcover i Sureda, campus universitari, Palma
 

Nou responsables de les escoles de doctorat de les universitats Vives participen, durant els dies d’avui i demà, a la Jornada Fòrum Vives d’Escoles de Doctorat. Els representants exposaran els seus continguts sobre l’estudi i la millora del sistema de les escoles i els programes de doctorat durant la jornada, que compta amb l’assistència de més d’una vintena de responsables de quinze universitats de la Xarxa Vives.

L’activitat, que ha estat coordinada pel vicepresident de la Xarxa Vives, Francesc Xavier Grau, i el vicerector d’Investigació i Postgrau de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, ha comptat també amb la participació de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, l’Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears i l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra. També hi ha participat el director general de Política Universitària i d'Ensenyament Superior, doctor Juan José Montaño.

D’aquesta forma, i per primera vegada, s’han reunit les quatre agències de qualitat del territori Vives amb representants de quinze universitats de la institució, en unes jornades que preveuen una sèrie de sessions, conferències i taules rodones que valoraran els models actuals de les escoles de doctorat.

La jornada, inaugurada pel vicerector Jaume Carot, ha arrancat amb una sessió de diagnosi i identificació dels problemes de les escoles de doctorat, de la mà del vicerector Carot i el vicepresident I de la Xarxa Vives, Francesc Xavier Grau, i ha seguit amb una taula rodona sobre l’acreditació del doctorat a càrrec dels quatre màxims càrrecs de les agències de qualitat del territori Vives.

El programa inclou, a més a més, la presentació d’exemples de bones pràctiques, on les institucions d’educació superior exposaran els diferents camins que segueixen pel que fa a les activitats formatives i els programes de doctorat.

Es preveu que el debat de les sessions pugui determinar la necessitat d’actuacions conjuntes i coordinades, en benefici de les respectives escoles de doctorat, i que la jornada acabi amb una proposta consensuada de pla de treball. 

Data de publicació: 26/01/2017