Reunió dels responsables del centre Sistema d'Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears (SOCIB) amb el Rector de la UIB

El doctor Joaquim Tintoré i els responsables del centre presenten al doctor Llorenç Huguet, Rector de la UIB, el SOCIB (Sistema d'Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears), una de les apostes més fortes a Espanya envers l'oceanografia operacional. El SOCIB és un sistema integrat, distribuït i multiplataforma que proporciona un flux de dades oceanogràfiques, serveis de simulació numèrica i noves tecnologies destinades a donar suport a la oceanografia operacional en el marc europeu i internacional, contribuint així a les necessitats de la investigació marina i costanera en el context dels canvis climàtic i global.

Entre d’altres iniciatives, el SOCIB ha posat en marxa un nou projecte de divulgació, enmarcat dins el projecte europeu JERICO-FP7, que s'anomena «Follow The Glider»: <www.followtheglider.com>. Es tracta d’una web educativa sobre els planadors submarins amb els quals treballen els investigadors del SOCIB, que permeten conèixer millor les propietats del mar Mediterrani i observar-lo a temps real. Aquesta web divulgativa pretén donar a conèixer aquesta tecnologia entre els més joves, a les escoles i els instituts a Europa.  

Documents relacionats

Data de publicació: 10/10/2013