Referents en la prevenció de la violència de gènere

L'IES Arxiduc Lluís Salvador és el guanyador del V Concurs d'Activitats de Prevenció de la Violència de Gènere. També hi han estat premiats l'IES Manacor i l'associació de docents Feminisme a l'Escola. 

La Càtedra d’Estudis de la Violència de Gènere de la Universitat de les Illes Balears i l’Institut Balear de la Dona han atorgat a l’IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma) el primer premi del V Concurs d’Activitats de Prevenció de la Violència de Gènere, que s’han dut a terme a institucions educatives no universitàries. 

El segon premi l’han concedit a l’IES Manacor i el tercer, a l’associació de docents Feminisme a l’Escola. També han reconegut amb mencions especials els centres CEPA Sant Antoni (Sant Antoni de Portmany) i l’IES Josep Sureda i Blanes (Palma).

Han lliurat els guardons la directora de l’Institut Balear de la Dona, senyora Maria Duran; la coordinadora del concurs, senyora Virginia Ferreiro; la directora de la Càtedra d’Estudis de la Violència de Gènere de la UIB, doctora Esperança Bosch; i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet. 

Convoquen el concurs la Càtedra d’Estudis de la Violència de Gènere de la Universitat de les Illes Balears i l’Institut Balear de la Dona amb l’objectiu de reconèixer la feina que fan les institucions educatives no universitàries contra la violència de gènere. 

El projecte guanyador

L'IES Arxiduc Lluís Salvador ha estat mereixedor del primer premi pel conjunt d’activitats realitzades, entre les quals s’inclouen: 

  • Un taller de coeducació de vuit setmanes per als alumnes de primer d’ESO.
  • L’elaboració de fanzins a partir de les reflexions dels alumnes de primer d’ESO.
  • L’exposició No hi ha barri sense dones, a partir d’entrevistes fetes pels alumnes de segon i tercer d’ESO a dones del barri. 
  • Un taller per a estudiants de quart d’ESO sobre el model tradicional de masculinitat. 
  • La representació de l’obra de teatre La noia de la benzinera i el debat posterior sobre igualtat entre els alumnes de primer de batxillerat. 
  • Un taller sobre les relacions interpersonals, per a alumnes de segon i tercer d’ESO, batxillerat, les famílies i els docents.
  • L’elaboració cooperativa del manifest per al 25 de novembre, a partir de les idees dels alumnes de primer de batxillerat. 
  • L’elaboració del cartell «No és no» per part d’alumnes de PALIC i d’aula UECCO i ballada al centre. 
  • Creació del racó Coeducació, a la biblioteca del centre.
  • Celebració d’actes amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre) i el Dia de la Dona Treballadora (8 de març), amb la participació de tota la comunitat educativa. 

Data de publicació: Tue Oct 13 16:38:00 CEST 2020