Rècord de finançament per a un fàrmac patentat per la UIB i desenvolupat per Sanifit

L’empresa derivada de la UIB Sanifit aconsegueix 36,6 milions d’euros per desenvolupar un tractament per a malalties cardiovasculars relacionades amb la calcificació en pacients amb malalties renals en etapa terminal a partir d’una patent desenvolupada pel Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la UIB

L’empresa derivada de la Universitat de les Illes Balears Sanifit ha tancat una ampliació de capital de 36,6 milions d’euros. L’obtenció d’aquest finançament permetrà que l’empresa biofarmacèutica, ubicada al ParcBIT, avanci en el desenvolupament clínic del fàrmac SNF472 per al tractament de malalties cardiovasculars relacionades amb la calcificació en pacients amb malaltia renal en etapa terminal tractats amb diàlisi. Aquest fàrmac té l’origen en una patent desenvolupada pels investigadors del Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la UIB.

La ronda de finançament tancada per Sanifit és la més gran que hagi fet mai una empresa del sector biotecnològic a Espanya i una de les deu més grans que s’han fet aquest any en l’àmbit europeu.

L’empresa Laboratoris Sanifit es va constituir l’any 2004 com una empresa derivada de la UIB amb l’objectiu de traslladar al mercat els resultats de la recerca científica desenvolupada al Laboratori d’Investigació en Litiasi Renal de la UIB. L’empresa se centra en la investigació i el desenvolupament de fàrmacs i productes innovadors per al tractament i la prevenció de malalties cardiovasculars i renals.

Notícia relacionada

Data de publicació: 11/09/2015