«Ramón y Cajal a Mallorca. Ciència i art»

La UIB exposa, del 7 d’octubre al 5 de novembre, a l’edifici de Sa Riera, una mostra de fotografies de l’estada del científic a Mallorca

Santiago Ramón y Cajal (1852-1934) va fer una única estada a Mallorca, fruit de la convidada que anys enrere havia rebut del Dr. Odón de Buen, en aquell moment responsable del Laboratori Biològic-Marí de Portopí. Arribà a Palma a bord del vapor Bellver, acompanyat per la seva esposa, Silveria Fañanás.

Allotjat inicialment a casa d’Odón de Buen i després al laboratori mateix de Portopí, durant aquesta estada a l’illa el científic aragonès va rebre homenatges constants per part de diverses associacions i corporacions. Destaquen els de l’Ajuntament de Palma, la Diputació Provincial, el claustre de catedràtics de l’Institut General i Tècnic, la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia o el del Col·legi Medicofarmacèutic de Palma.

Durant aquells dies a Mallorca, Ramón y Cajal aprofità el temps per desenvolupar les seves dues grans aficions: la recerca, aquesta vegada centrada en l’estudi del sistema òptic d’alguns animals marins; i la fotografia, amb imatges obtingudes no sols de la ciutat de Palma, sinó també d’altres indrets de l’illa.

L’exposició «Ramón y Cajal a Mallorca. Ciència i art» és una mostra d’aquestes dues aficions. La mostra, que ha estat comissariada pel doctor Antoni Gamundí, es podrà visitar a l’edifici de Sa Riera del 7 d’octubre al 5 de novembre d’enguany. 

Data de l'esdeveniment: 07/10/2020

Data de publicació: 06/10/2020