Quinze joves amb talent matemàtic han rebut el diploma ESTALMAT 2021

Dia: dissabte, 29 de maig de 2021
Hora: 11.30 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma 

Ha tingut lloc la cloenda de la cinquena edició d’ESTALMAT-Illes Balears i el lliurament de diplomes als quinze joves que hi han participat el bienni 2019-2021.

La UIB i la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX) organitzen a les Illes Balears el projecte ESTALMAT, un programa coordinat per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d’Espanya, i que té com a objectiu detectar i estimular el talent matemàtic en nins i nines d’11 a 13 anys. Els quinze joves que es graduen enguany varen passar unes proves de selecció i han estat part d’un programa formatiu de dos anys de durada, que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permet millorar la capacitat de raonament i de resolució de problemes.

Han intervingut el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet i el coordinador d'ESTALMAT a les Illes Balears per part de la SBM-XEIX, doctor Daniel Ruiz.

Durant l’acte es pronuncià la videoconferència «La intel·ligència artificial de DeepMind», a càrrec d’Adrià Recasens Continente, investigador en intel·ligència artificial a l’empresa DeepMind de Google i doctor per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT). 

ESTALMAT-Illes Balears és un projecte finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i per la Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears.

Proves de selecció 2021-2023

Des del 10 de maig i fins al 6 de juny, les famílies que hi estiguin interessades poden inscriure els nins a les proves de selecció per a ESTALMAT del curs 2021-22. Les proves es faran el dia 12 de juny, a partir de les 10 hores, al campus de la UIB, i és imprescindible apuntar-s’hi per poder-hi participar. Més informació a: <http://estalmat.uib.cat>.

Sessions informatives

Per donar a conèixer el projecte ESTALMAT-Illes Balears i resoldre qualsevol dubte sobre aquest programa, es farà una sessió informativa per als interessats. Serà per videoconferència, el dimecres 2 de juny, a les 19 h, mitjançant l’enllaç de Zoom següent: <https://uibuniversitat.zoom.us/j/88392147363>

Amb la col·laboració de

fecyt

Data de l'esdeveniment: 29/05/2021

Data de publicació: 27/05/2021