Projecció de la pel·lícula "Món petit", de Marcel Barrena

T’obrim les portes del cinema amb el cicle Cinema d’Autor a l’Augusta

Dia: dijous, 27 de març de 2014
Hora: 20.30 hores
Lloc: Cinema Augusta, Palma 

Projecció de la pel·lícula Món petit, dins el cicle Cinema d’Autor a l’Augusta, que organitza el Vicerectorat de Cultura, Projecció Social i Seus Universitàries de la UIB. El cicle Cinema d’Autor permet conèixer de primera mà el parer, l'experiència i la visió dels directors de cinema que presenten les pel·lícules i participen a un col·loqui posterior.

Hi assistiran el director de la cinta Marcel Barrena i la senyora Bàrbara Obrador, directora del Servei d’Activitats Culturals de la UIB.

Marcel Barrena

Nascut a Barcelona el 1981, és guionista, muntador i director de cinema. Va guanyar un premi Gaudí pel seu primer treball, el film per a TV Quatre estacions. La pel·lícula es va convertir en un gran èxit per Internet i va ser la primera producció per a televisió seleccionada per al CinemaSpagna de Roma. També va guanyar els premis a la millor pel·lícula, al director i de la crítica al Festival de Cinema d'Alacant. Amb Món petit va guanyar el DocU Award a l'IDFA 2012 i va quedar en tercera posició del premi del públic.

Món petit va ser el documental espanyol més vist en cinemes i televisió el 2013, així com el més premiat. La pel·lícula va ser seleccionada per l'IDFA, el festival de documentals més important del món, com una de les millors primeres pel·lícules de l'any. Va guanyar el DocU Award, el premi al millor documental al Boulder International Film Festival. El crític de The Hollywood Reporter Neil Young va dir: «és una de les deu millors pel·lícules de 2012».

Marcel Barrena sol escriure les seves pròpies pel·lícules, però també ha col·laborat amb altres directors, com Bigas Luna, per a qui ha col·laborat en el guió de la seva pròxima pel·lícula, Segon origen. En televisió ha col·laborat en programes de tant d’èxit com Alguna pregunta més? de TV3. Va ser col·laborador de la revista Fotogramas durant gairebé deu anys i va dirigir Cine365.com.

També ha fet alguns papers com a actor, a la seva pròpia Quatre estacions, com a protagonista del curtmetratge de Paco Plaza Lluna de mel, lluna de sang, al costat de Leticia Dolera, i va fer un breu cameo a Emergo, de Carles Torrens.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 27/03/2014

Data de publicació: 26/03/2014