Primera tesi doctoral fruit del conveni amb la República Dominicana

La recerca del doctor Pedro Pablo Hernández Ramos ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració signat entre la UIB i la Universitat Oberta per a Adults (UAPA) de la República Dominicana  

Pedro Pablo Hernández Ramos és el primer professor de la Universitat Oberta per a Adults (UAPA, República Dominicana) que ha obtingut el títol de doctor per la Universitat de les Illes Balears gràcies a l’acord de col·laboració acadèmica, científica i cultural signat entre aquestes dues institucions.

La defensa de la tesi es va fer per videoconferència el 10 de gener, amb el doctorand connectat des de la seu de la UAPA i el tribunal reunit a la UIB. La tesi doctoral es titula El derecho de acceso a la información pública en la República Dominicana i l'ha dirigida doctora Cristina Gil Membrado, professora titular de Dret Civil al Departament de Dret Privat de la UIB.

L’acord que ha fet possible aquesta tesi facilita l’admissió d’una selecció de membres del professorat de la UAPA als programes de doctorat oferts per la UIB cada any, amb la qual cosa contribueix a incrementar el nombre de professorat doctor en aquesta institució dominicana. Actualment, cursen els estudis a la UIB tretze membres del professorat de la UAPA, repartits entre els programes de doctorat en Dret, Educació, Tecnologia Educativa, Psicologia i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

El conveni, en vigor des de l’any 2015, és una bona mostra no solament del compromís de la UIB amb la cooperació universitària al desenvolupament (en aquest cas, amb Amèrica Llatina), sinó també amb la internacionalització dels seus estudis, marca de qualitat cada vegada més preuada i valorada.

La posada en marxa i la coordinació de les activitats derivades d’aquest acord ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Escola de Doctorat i el director de Promoció de la Internacionalització.

Notícies relacionades

Data de publicació: 23/01/2020