Presentació del llibre "La Facultad de Leyes y Cánones de la Universidad Luliana y Literaria de Mallorca" dels professors de la UIB Antoni Planas i Rafel Ramis

Dia: dijous, 17 de novembre de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre La Facultad de Leyes y Cánones de la Universidad Luliana y Literaria de Mallorca, a càrrec dels autors de l’obra, els doctors Antoni Planas i Rafel Ramis, professors d’Història del Dret i de les Institucions de la UIB. També hi intervindran el doctor Lluís Garau, director del Departament de Dret Públic de la UIB, i el doctor Manuel Martínez, professor d’Història del Dret i de les Institucions de la Universitat Carlos III de Madrid i director de la col·lecció Historia de las Universidades, en què s’edita el llibre que es presenta.

A l’acte també hi assistiran el doctor Santiago Cavanillas, degà de la Facultat de Dret de la UIB, i el doctor Antoni Gili, Secretari General de la UIB.

La Facultad de Leyes y Cánones de la Universidad Luliana y Literaria de Mallorca contribueix al coneixement d’una de les universitats més antigues de l’Estat i en fa possible la comparació amb altres institucions peninsular de característiques similar. Així mateix, l’estudi d’aquesta facultat posa de manifest que Mallorca va ser el primer lloc en què la romanització jurídica va deixar una forta empremta. Fins al 1823 es pot dir que l’estudi del Dret a Mallorca va ser bàsicament romà i que s’aplicava en la resolució dels plets més importants de l’època, fonamentalment lligats als fideicomisos.

L’obra l’edita Editorial Universidad Carlos III-Dykinson i forma part de la col·lecció Historia de las Universidades.

Data de l'esdeveniment: 17/11/2011

Data de publicació: 16/11/2011