Presentació del llibre "Dona, Guerra Civil i franquisme", coordinat pel doctor David Ginard, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB

Dia: dijous, 24 de març de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

Tindrà lloc la presentació del llibre Dona, Guerra Civil i franquisme, coordinat pel doctor David Ginard, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB. El presentaran la senyora Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració; la senyora Lila Thomàs, directora de l’Institut Balear de la Dona; i el doctor David Ginard, coordinador del llibre.

Dona, Guerra Civil i franquisme és un recull de sis treballs de recerca que proporciona una visió actualitzada i de conjunt entorn de diversos àmbits de la història política i social de la dona a l’Estat espanyol entre 1931 i 1975. S’hi analitzen: la dinàmica política del període republicà des d’una perspectiva de gènere, els rols exercits per les dones antifeixistes en l’Espanya de guerra, els models socioculturals impulsats per la Secció Femenina de la Falange, els escrits memorialístics redactats des de l’exili per algunes de les principals dirigents republicanes, l’activisme femení dins l’oposició política al règim de Franco i l’impacte de la repressió franquista contra el moviment de dones.

El llibre l’edita Edicions Documenta Balear i l’impulsen la Fundació Balear de la Memòria Democràtica, l’Institut Balear de la Dona i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 24/03/2011

Data de publicació: 23/03/2011