Presentació de dos estudis sobre les TIC i els menors a les Illes Balears

Elaborats a la UIB i editats per la Fundació IBIT, en el marc de treball de l'Observatori de la Societat de la Informació (OBSI)

Dia: dimecres, 1 d'abril de 2009
Hora: 11 hores
Lloc: Sala de Graus de l'edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma

Tindrà lloc la presentació d'uns estudis sobre els usos que fan els menors i els joves a les Illes Balears de les tecnologies de la informació i la comunicació. Els estudis els han elaborat investigadors de la UIB i els ha editat la Fundació IBIT en el marc de treball de l'Observatori de la Societat de la Informació (OBSI).

La presentació la presidirà el senyor Antoni Roig, director de la Fundació IBIT. La presentació dels informes serà a càrrec dels doctors Llorenç Valverde, vicerector de Tecnologia de la UOC i catedràtic de la UIB; Bartomeu J. Serra, catedràtic del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB; i Rubèn Comas, un dels autors.

El projecte “Les TIC i els menors a les Balears”, l'ha desenvolupat el grup de recerca Educació i Ciutadania del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació de la UIB, dirigit pel doctor Jaume Sureda. Les publicacions que es presenten són dos estudis, en què han participat, a més del doctor Sureda, els investigadors Ruben Comas, Bartomeu Mut i Mercè Morey, i s'emmarquen en el projecte XarxaSeguraIB, que analitza els equipaments i els usos tecnològics de la informació i la comunicació per part dels menors i els joves de les Illes Balears.

En concret, s'han elaborat dos estudis. Un analitza l'ús que fan de les TIC els menors d'entre 6 i 14 anys, i l'altre, l'ús que en fan els joves entre 15 i 16 anys.

Es tracta dels dos primers números d'una col·lecció anomenada IBITÀCOLES, que pretén difondre els usos de les TIC i el progrés cap a la societat de la informació en diferents sectors i àmbits socials. L'Observatori de la Societat de la Informació de la Fundació IBIT té previst editar altres estudis i informes sobre els usos i l'avenç de les TIC en l'Administració pública, el sector turístic, el sector audiovisual, l'àmbit sanitari i el treball en xarxa, entre d'altres.

La publicació dels estudis ha estat elaborada en el marc del Pla Avanza, cofinançat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i el Govern de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 01/04/2009

Data de publicació: 01/04/2009