Premi per a la investigadora Maria del Mar Blanquer Rosselló

Ha estat guardonada amb l'accèssit del premi extraordinari del XVIII aniversari de les Beques d'Investigació Manuel de Oya del Centro de Información Cerveza y Salud 

La doctora Maria del Mar Blanquer Rosselló, investigadora postdoctoral del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonada pel Centro de Información Cerveza y Salud amb l'accèssit del premi extraordinari que aquesta entitat ha lliurat amb motiu del XVIII aniversari de les Beques d'Investigació Manuel de Oya. El lliurament es va fer el passat 25 d'octubre a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid.

L’associació espanyola Centro de Información Cerveza y Saludatorga anualment dues beques d'investigació Manuel de Oya a estudiants de màster, perquè facin les pràctiques associades als seus estudis i investiguin els efectes de la cervesa sobre algun aspecte de la salut humana. Maria del Mar Blanquer va aconseguir una d'aquestes beques el curs acadèmic 2011-12, com a alumna del Màster Universitari en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments, per fer un estudi sobre la relació entre dos dels flavonoides que conté la cervesa amb l'estrès oxidatiu en el càncer de mama. A partir dels resultats obtinguts va publicar, com a primera autora, el treball «Effect of xanthohumol and 8-prenylnaringenin on MCF-7 breast cancer cells oxidative stress and mitochondrial complexes expression» a la revista científica Journal of Cellular Biochemistry.

Amb el premi, el Centro de Información Cerveza y Salud reconeix l'estudi de Maria del Mar Blanquer com el tercer més important de tots els fets gràcies a les Beques d'Investigació Manuel de Oya durant els divuit anys d'existència d'aquest programa.

Notícies relacionades

Data de publicació: 03/11/2017