Premi als millors treballs d’estudiants de la UIB sobre el càncer

L'Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears i la UIB lliuren els VI Premis Balears contra el Càncer

Sofía Petrissans, Laura Finestres, en la modalitat TFG, i Lluc Riera, en TFM, són els guanyadors d'aquesta edició

L’Associació Espanyola contra el Càncer i la UIB han lliurat els VI Premis Balears contra el Càncer, un reconeixement destinat a treballs de fi de grau i màster que bé informen i consciencien sobre la malaltia, donen suport al malalt i a la família, bé fomenten la recerca oncològica.

Categoria de ciències bàsiques

La guanyadora ha estat Sofía Petrissans Moll, estudiant del grau de Bioquímica, pel TFG «Estudio del tratamiento con estatinas sobre el efecto de la inflamación en líneas celulares de cáncer de mama».

La segona classificada ha estat Maria Bello Esquinas, del grau de Biologia, pel TFG «Efectes de la incorporació i metabolització del compost antitumoral 20hoa sobre la composició lipídica i la regulació proteica, en cèl·lules de glioblastoma pediàtric».

Categoria sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial

Primer premi per a Laura Finestres Martínez, del grau d’Infermeria, pel TFG «Impacte de la dansa/moviment teràpia i la musicoteràpia a la qualitat de vida dels pacients pediàtrics oncològics i el seu entorn».

Segon premi per a Pep Llabrés Paredes, del grau de Fisioteràpia, pel treball «Beneficis de l'entrenament de força i resistència d'alta intensitat en dones amb càncer de mama».

Modalitat TFM de ciències bàsiques: ha guanyat Lluc Riera Martínez pel treball «¿Es posible predecir el cáncer de pulmón mediante los Toll-like receptors?». La segona classificada ha estat Sara Bagur Cardona per «Effect of macrophage-derived extracellular vesicles on a colorectal cancer cell line». Ambdós han estudiat el Màster en Investigació Biomèdica.

El premi al TFM sobre atenció, promoció de la salut i prevenció des de la perspectiva biopsicosocial ha quedat desert.

El guanyador del millor TFM rep 1.500 euros, els millors TFG reben 1.000 euros i els segons classificats, 500 euros. Havien passat a aquesta segona fase sis treballs d’11 i, abans de conèixer la resolució, els finalistes els han defensat davant un jurat format pel doctor Adrià Muntaner, vicerector de Campus i Universitat Saludable; el doctor José Reyes, president de la Junta de les Illes Balears de l'AECC, i la doctora Yolanda González, vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau. 

Data de publicació: 01/12/2023