Pint of Science prepara la seva primera edició a Palma

Els dies 15, 16 i 17 de maig al Palma 80’s Cafè se celebrarà per primera vegada a les Illes Balears el festival de divulgació científica Pint of Science, amb l'objectiu d'acostar la ciència al públic general

Dies: 15, 16 i 17 de maig
Hora: 19.30 hores
Lloc: Palma 80's Cafè, c/ de Femenies, 2, Palma

«Amants de la ciència, preparau-vos per gaudir de la recerca capdavantera al millor dels ambients: el bar!»

Amb aquest eslògan i per primera vegada a Palma, arrenca la iniciativa Pint of Science, un esdeveniment que neix amb el clar objectiu d'acostar la ciència al públic en general. Conscients de la importància dels bars com a lloc de trobada per a la societat, a Pint of Science són els científics els que surten dels seus laboratoris i s'acosten als bars a explicar ciència. Xerrades obertes per a tots els públics en les quals els assistents podran conèixer de primera mà les últimes recerques realitzades en àmbits tan dispars com la ment humana, la física quàntica o el funcionament de la nostra societat.

Durant tres dies consecutius (15, 16 i 17 de maig) tres científics de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) seran a l'icònic bar Palma 80’s Cafè explicant en format de xerrada divulgativa, i de manera amena i desenfadada, en què treballen.

L'esdeveniment començarà el dia 15 de maig amb la xerrada de Miguel A. Sierra sobre nanotecnologia i ordinadors quàntics, utilitzant la ciència que hi ha darrere els superherois per il·lustrar conceptes.

Pint of Science continuarà l'endemà, dia 16, amb la presentació de Cristian Estarellas, que relacionarà el funcionament de l'icònic robot C-3PO amb la neurociència.

La darrera xerrada tindrà lloc el dimecres 17 amb la intervenció d'Aleix Bassolas sobre dades massives (Big Data) i com l'acumulació de dades a les grans companyies ens acosta a un futur distòpic al més pur estil 1984.

Totes les xerrades són gratuïtes, començaran a les 19.30 hores, i duraran aproximadament una hora.

L'esdeveniment, que celebra la seva tercera edició a Espanya, amb la participació de més de 35 ciutats, neix l'any 2013 de la mà de dos investigadors de l'Imperial College de Londres, però ràpidament la idea es va estendre a altres països. Pint of Science 2017 tindrà lloc de manera simultània en onze països de quatre continents diferents.

Data de l'esdeveniment: 15/05/2017

Data de publicació: 12/05/2017