Parlam sobre Ramon Llull

Cicle de conferències sobre els múltiples vessants de l’autor en el setè centenari de la seva mort

Dies: 2, 16 i 23 de novembre de 2016
Hora: a les 19 hores
Lloc: Biblioteca Pública de Palma Can Sales. Plaça de la Porta de Santa Catalina, 24, Palma

Sovint s’ha dit que Ramon Llull és un autor polièdric, atès que es va acostar a totes les branques del saber. Així mateix, ha estat estudiat des de diferents perspectives i ha estat valorat com el gran autor català de l’edat mitjana. Per commemorar el setè centenari de la seva mort, els professors de la Universitat de les Illes Balears, des de diferents branques del saber i des de perspectives diferents, presentaran la figura de Ramon Llull a la societat a través del cicle de conferències Parlam sobre Ramon Llull.

Aquest cicle l’organitza la UIB, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Palma Can Sales i la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, en el marc de les activitats de l’Any Llull, que commemoren el setè centenari de la mort de Ramon Llull.

Programa

  • Dimecres, 2 de novembre de 2016: «La ciutat de Mallorca en temps de Ramon Llull». Dra. Maria Barceló, catedràtica d'Història Medieval, Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. Presentació: Dra. Francesca Lladó, professora d'Història de l'Art.
  • Dimecres, 16 de novembre de 2016: «Els monuments urbans dedicats a Llull i la cripta de Sant Francesc, “com un llibre obert on tothom pugui llegir i aclarir qui era Ramon Llull”». Dr. Pere Fullana Puigserver, professor del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques. Presentació: Dr. Bernat Sureda, catedràtic de Teoria i Història de l'Educació.
  • Dimecres, 23 de novembre de 2016: «Ramon Llull i la qüestió de la llengua literària». Dr. Joan Miralles Monserrat, catedràtic del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General. Presentació: Dr. Jaume Guiscafrè, professor de Filologia Catalana.

Data de publicació: 28/10/2016