Obres al campus: informació sobre l'accés als edificis i la xarxa cablejada

Les obres de renovació de la xarxa cablejada del campus de la UIB i de conversió d’una àrea en zona per a vianants ja estan en marxa

Les obres de renovació de la xarxa cablejada del campus de la UIB i de conversió d’una àrea en zona per a vianants ja estan en marxa. A causa d’aquestes obres, es veuran afectats, d’acord amb la informació que s’ha anat transmetent, els accessos als edificis i instal·lacions del campus universitaris, com també l’accés a la xarxa de dades cablejada, en diferent grau a mesura que avancin les obres. Els edificis afectats són l’Anselm Turmeda, el Guillem Cifre de Colonya, el Guillem Colom Casasnovas, el Mateu Orfila i Rotger i el Ramon Llull.

D’acord amb les indicacions comunicades a través del full informatiu, us recordam que:

Fins al 26 de juliol:

  • Tots els usuaris tindran disponibilitat de la xarxa cablejada del campus.
  • De dilluns a divendres, de les 7 a les 16 hores:  accés sense restriccions als edificis.
  • A partir de les 16 hores i els caps de setmana: accés restringit o prohibit a determinades plantes o zones dels edificis.

Del 27 de juliol al 30 d’agost:

  • Els edificis tindran l’accés restringit i no hi haurà disponibilitat de la xarxa cablejada.
  • Excepcionalment del 27 al 31 de juliol i del 24 al 28 d’agost es permetrà l’accés a determinades zones, i aquestes disposaran de xarxa cablejada.

Tal com es va comunicar oportunament a les diferents reunions informatives mantingudes amb els centres afectats, el personal docent i investigador que durant aquest període (del 27 de juliol al 30 d’agost) tingui necessitat d’accedir al seu despatx o a un altre espai, per raons acadèmiques o de recerca programades, i no ho pugui fer com a conseqüència de les obres, podrà sol·licitar abans del 30 de juliol una alternativa d’espai al Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable <vr.campus@uib.cat>.

Els alumnes implicats en activitats acadèmiques programades per a la setmana del 27 al 31 de juliol seran informats pel personal docent i investigador de qui depenguin aquestes activitats sobre les possibles noves localitzacions.

Per a qualsevol consulta i amb la finalitat de minvar tant com sigui possible les molèsties que es puguin derivar de les obres, la UIB posa a disposició de la comunitat universitària diversos canals de comunicació per atendre les persones que es puguin veure afectades:

Un cop més, us demanam disculpes per les molèsties que us puguin ocasionar aquestes obres que, per altra banda, només es poden dur a terme durant el període no lectiu dels mesos de juliol i agost.

La renovació de la xarxa cablejada farà possible que la UIB pugui disposar d’una innovadora infraestructura de connectivitat preparada per a la Internet del demà, gràcies a la substitució de més de 210 km de cable i 3.600 preses de dades que estaven al final de la seva vida útil després de 25 anys de servei al campus.  

Les obres de conversió en zona de vianants permetran destinar 8.667,5 metres quadrats del campus a zona verda, enjardinada i lúdica, amb una via d’emergència, entre els edificis Ramon Llull, Guillem Colom Casasnovas i Mateu Orfila i Rotger.

Aquesta infraestructura ha estat cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el Ministeri d'Economia i Competitivitat i el Govern de les Illes Balears.

Data de publicació: 14/07/2015