Obert el termini d'inscripció a les activitats Seràs UIB 2019-20

PORT-UIB ofereix el nou programa de promoció i orientació per a estudiants de totes les etapes i les famílies

Ja podeu consultar el nou programa d’activitats Seràs UIB de promoció, informació i orientació, adreçades als estudiants d'infantil, primària, ESO, batxillerat i FP dels centres de les Illes Balears i a les famílies.

Enguany incorpora activitats noves per als estudiants d’infantil i primària, amb La Universitat dels nins i de les ninesper motivar-los des de ben petits a seguir la formació acadèmica i transmetre’ls l’atractiu i la importància de formar-se i cursar estudis superiors.

Un exemple n’és el taller «La doctora Smiles cerca un somriure», primera col·laboració amb l'Escola Universitària d'Odontologia ADEMA per fomentar hàbits saludables bucodentals i dietètics entre els més petits. Un altre és el taller sobre reanimació cardiopulmonar (RCP) l’«Alumnat de primària salva vides», en col·laboració amb l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS).

Per als estudiants d’ESO, ofereix nous cicles de tallers, tant de Llengua i Literatura Catalana com de Llengua i Literatura Espanyoles, i l’activitat A la Carta, en què l’alumnat de 2n d’ESO s’endinsarà en el món universitari durant un matí.

També hi haurà activitats noves per a les famílies, com, per exemple, la conferència «Influencer, youtuber i bloguer. Els fenòmens de moda» i les jornades sobre orientació acadèmica T’Adjudam a Decidir i Vine i Parlam.

El curs acadèmic 2018-19, han participat en el programa Seràs UIB més de 73.000 persones, xifra que permet d’assolir una nova fita en la promoció i orientació de nous alumnes en estudis superiors.

Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB)

El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), que depèn d’una comissió mixta formada per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Universitat de les Illes Balears, està format per persones d’ambdues institucions.

Actualment, integren l'equip PORT-UIB la directora del programa, doctora Margalida Payeras, i el personal tècnic de Mallorca, Lola Álvarez, Francesca Molinos i Miquel Amorós, amb el suport del professor Josep Carretero, de la Seu universitària de Menorca, i la professora Micaela Comendeiro, de la Seu universitària d’Eivissa i Formentera. 

Notícies relacionades

Documents relacionats

Data de publicació: 24/09/2019