Més de 300 estudiants s'han apuntat als tallers d'estiu SeràsUIB

Els més joves venen al campus per fer activitats de ciència, d’emocions o de llengua, entre d’altres 

El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB), a través de la iniciativa #SeràsUIB, organitza activitats i tallers que es duen a terme al campus de la UIB durant el mes de juliol. S’adrecen a estudiants que cursen entre 4t de primària i 1r de batxillerat. Enguany, en són 319 en total.

L’oferta és de deu tallers:

«Un estiu diferent» (per a primària i secundària); «Periodisme i notícies falses»; «Aprofita el poder de les teves emocions»; «Siguem assertius, no submisos ni agressius»; «Autoestima i relacions socials. La capacitat de decidir»; «Enguany faré primer d'ESO: com afrontar-ho de manera positiva»; «Estratègies eficaces per aprendre a estudiar»; «Els secrets de la memòria. Aprèn les tècniques dels millors»; «Ho passes malament amb els exàmens?»; «Experiments de física curiosos», i «Experiments de química i la taula periòdica».

Altres activitats per als més joves

 PortUIB organitza també els campus temàtics. D’una banda, la Diada Petits Científics presencial (que substitueix el campament Petits Científics per mor de la pandèmia), un projecte educatiu destinat a estudiants de 6è de primària amb l’objectiu de despertar-los la curiositat per les matemàtiques, la tecnologia, la física i l’arqueologia. Fan activitats científiques, com, per exemple, jocs de coneixença, experiments de ciències, ser arqueòleg per un dia, i jugar amb les matemàtiques i la tecnologia. 

A més, per a estudiants de 4t i 1r de batxillerat, per fomentar-los l’interès pels estudis d’humanitats i ciències socials, s’organitza el Campus Humanisticosocial, i, per la ciència, la tecnologia i la innovació, el Campus Cientificotècnic. En aquests campus, els joves fan activitats relacionades amb geografia, història, història de l’art i les llengües catalana, castellana i anglesa, per una banda, i de química, física, biologia, bioquímica, matemàtiques i enginyeria d’edificació, informàtica i agroalimentària, per l’altra. 

Vídeo

 Notícia relacionada

 

Data de publicació: 21/07/2021