Lit-Control arriba a l'Amèrica Llatina

La família de productes per a l'autocontrol i la prevenció de malalties cròniques urinàries desenvolupada a partir de diverses patents de la UIB es distribuirà a partir de 2017 a Mèxic gràcies a un acord entre Devicare i InnovaSalud México 

El Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la Universitat de les Illes Balears va desenvolupar Lit-Control, un mètode domiciliari  que permet mesurar de manera ràpida, senzilla i eficaç el pH urinari, un valor clau per a la prevenció i el tractament de diferents patologies urològiques freqüents com ara la litiasi renal. Aquest sistema està integrat pel dispositiu mèdic Lit-Control pH Meter i els complements alimentaris Lit-Control pH Up, Lit-Control pH Down i Lit-Control pH Balance, creats a partir de diferents patents desenvolupades pel Laboratori d'Investigació en Litiasi Renal de la UIB.

Lit-Control, fabricat per Devicare i comercialitzat a Espanya des de principis de 2016 per M4 Pharma, fa camí per arribar a Amèrica Llatina, i es distribuirà pròximament a Mèxic gràcies a l'acord assolit per Devicare i InnovaSalud México. Aquest 2016 s'iniciarà el procés d'aprovació regulatòria de Lit-Control a través de les autoritats sanitàries mexicanes, i és previst que durant el darrer trimestre de 2017 pugui arribar ja a la comunitat mèdica i als pacients mexicans. A Mèxic, la litiasi renal i urinària afecta gairebé l'11 per cent de la població, aproximadament 13 milions de persones.

Notícies relacionades

Data de publicació: 25/11/2016