L'exposició «40 anys, quaranta poetes, XL artistes» arriba a València

La mostra uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics. Es podrà visitar fins al 31 de març a la Universitat de València  

Inauguració
Dia: dijous, 27 de febrer de 2020
Hora: 18 hores 
Lloc: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, avinguda de Blasco Ibáñez, 32 València 

Tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes a la Universitat de València i romandrà a la Facultat de Filologia fins el 31 de març de 2020. Hi assistiran la doctora Joana Maria Seguí Pons, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, la senyora M. Vicenta Mestre Escrivà, Rectora de la Universitat de València; la senyora Amparo Ricós Vidal, degana de Cultura, Igualtat i Polítiques Inclusives; Begonya Pozo, vicedegana de Cultura, Igualtat i Polítiques Inclusives; i el senyor Ricard Pérez, president de la Fundació Baleària.

L'exposició, comissariada per Antoni Torres Martorell, té un objectiu doble: celebrar els quaranta anys de coneixements, ensenyament, recerca i cultura recorreguts per la Universitat de les Illes Balears, i donar visibilitat i fer possible l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició uneix les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

S'han seleccionat quinze poetes de Mallorca, tres d’Eivissa i Formentera, quatre de Menorca, deu del Principat, un de l’Alguer, un de Catalunya Nord, un d’Aragó i cinc del País Valencià, i els seus escrits es conjuguen amb les obres dels artistes plàstics, setze dels quals són de Mallorca, sis d’Eivissa, sis de Menorca i un de Formentera, cinc de Catalunya, tres del País Valencià, un de l’Alguer, un de Terol i un d’Andorra.

La selecció ha estat possible gràcies a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, i especialment gràcies a l’aportació d’Antoni Artigues, que n’era professor, l’Espai Octubre i l’Obra Cultural de l’Alguer.

Hi col·laboren la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Fundació Baleària. 

Data de publicació: 27/02/2020