Les relacions positives entre gent gran i infants generen beneficis per a tots

Presentació de conclusions de la segona edició del projecte «Compartir la infància 2 (SACHI 2)». Hi han participat docents, alumnes i famílies de dotze centres escolars de quatre països europeus. 

Atenció als mitjans de comunicació
Dia: divendres, 25 de maig de 2018
Hora: 10 h
Lloc: Sa Riera, sala de juntes, Palma

Atenció als mitjans per part de Carme Orte, investigadora principal del projecte, i altres participants provinents de Polònia, Regne Unit i Portugal.

Acte públic obert a mitjans de comunicació
Hora: 17 h
Lloc: Sa Riera, entrada i sala d’actes

Exposició (imatges i materials) i presentació oberta al públic que comptarà amb la participació dels participants de les escoles (docents, alumnes i famílies), persones voluntàries més grans de cinquanta anys i la Direcció General d'Innovació i Comunitat Educativa del Govern de les Illes Balears.

Després d’atendre els mitjans de comunicació, tindrà lloc la darrera reunió per presentar les conclusions de la segona edició del projecte d'educació intergeneracional «Compartir la infància 2 (SACHI 2)», que el Grup d'Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la Universitat de les Illes Balears ha coordinat en quatre països d’Europa. El projecte s’ha implementat en dotze escoles d’Espanya, Polònia, Portugal i Escòcia, finançat per la Comissió Europea.

Es traslladaran les conclusions sobre la satisfacció dels participants, el procés del projecte, el possible canvi d’actituds dels alumnes de primària cap a les persones grans i a la inversa, i l’abast de l’aplicació. Es compartiran les vies de continuació de futur que estan obertes.

El projecte SACHI 2

L'intercanvi i establiment de relacions positives entre generacions diferents genera beneficis importants tant en les persones grans com en els infants i en les generacions compreses entre els dos. Els estudis com els desenvolupats des del GIFES mostren que es millora l'aprenentatge i la motivació dels infants, l'autoestima de les persones grans i la comprensió i el respecte entre les diferents generacions, i es contribueix a una visibilitat més gran i a generar una imatge positiva de les persones grans en la societat. A més, el contacte i la interrelació entre les generacions produeix més benestar i incrementa la qualitat de vida tant d'uns com dels altres.

Notícies relacionades

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/05/2018

Data de publicació: 23/05/2018