Les aplicacions pràctiques de la física quàntica centren el setè número de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, de la Xarxa Vives d'Universitats

El món de la física quàntica i les aplicacions a la vida quotidiana protagonitzen el setè número de la revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres, corresponent a la primavera de 2011. El treball de recerca d’Ignacio Cirac, premi Princep d’Astúries 2006, centra l’entrevista principal de la publicació.

El científic Ignacio Cirac és una autoritat mundial pels seus treballs pioners en física quàntica. Ha establert les bases per construir un ordinador quàntic que permetrà càlculs molt més potents i eficients que els de l’ordinador clàssic. Els estudis d’Ignacio Cirac li han valgut sentir el seu nom entre els possibes candidats al Nobel.

La revista BUC. Universitat. Cultura. Llibres és una eina de les universitats que cerca divulgar la producció cultural i científica universitària, alhora que apropa a la societat les novetats editorials de les universitats. En el setè número, la revista inclou un reportatge sobre la manera com es pot conrear l’emprenedoria per recollir innovació. Les universitats de la Xarxa Vives aposten per donar suport activament a l’emprenedoria i a la innovació, com a pilars bàsics d’un nou model de centre, més integrat en el sistema de producció.

Així mateix, aquest número de BUC repassa l’obra d’Enric Valor, un mestre de la narrativa i de la filologia, amb motiu del centenari de la seva naixença.

BUC l’edita la Xarxa Vives d’Universitats amb periodicitat semestral i es distribueix entre el professorat de les universitats membres de la Xarxa i l’alumnat universitari, així com en llibreries dels territoris de la Xarxa. També es pot consultar en PDF i té una versió electrònica a la llibreria virtual <www.e-buc.com>.

La Xarxa Vives és una associació d'universitats sense ànim de lucre que potencia les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.

Data de publicació: 07/04/2011