La UIB i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca organitzen una jornada tècnica per donar a conèixer aquesta plaga als professionals de la gestió d'espais verds
Els darrers mesos s’ha detectat a les illes Balears l’eruga del boix Cydalima perspectalis. Aquesta eruga s'alimenta de les fulles del boix, un arbust comú i molt utilitzat en jardineria. La plaga és una greu amenaça per a les boixedes naturals i endèmiques de Mallorca i Cabrera, ja que pot comprometre’n greument la supervivència.
La Universitat de les Illes Balears i la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca han organitzat una jornada tècnica amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta nova plaga, el seu cicle biològic, els danys que pot causar i quines mesures de gestió es poden utilitzar per intentar controlar-ne l’expansió. La jornada s'adreça a tècnics gestors d’espais verds, públics i privats, a especialistes d’empreses de control de plagues, i en general a qualsevol persona que vulgui conèixer aquest nou insecte a les illes Balears i l’impacte que té.
Hi intervindran com a ponents el doctor Samuel Pinya, investigador principal del grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la UIB; el senyor Emili Bassols, tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; i la senyora Sandra Closa, cap del Servei de Sanitat Forestal de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.
Documents relacionats
Data de l'esdeveniment: 21/03/2019
Data de publicació: 19/03/2019