L'equip ICASP, del centre educatiu Sant Pere, de Palma, ha guanyat la FIRST LEGO League 2020

Juntament amb IAM Space, del centre Antoni Maura, que ha quedat en segon lloc, participaran a la fase nacional, que tindrà lloc a Tenerife al mes de març

Més de 300 nines i nins que tenen entre sis i setze anys han participat al concurs internacional, que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques.

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat la fase local del concurs FIRST LEGO League, en què han participat més de 300 nins i nines que tenen entre sis i setze anys, amb l'objectiu de resoldre diferents problemàtiques relacionades amb l'entorn urbà.

Aquesta iniciativa pretén despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia, i s'emmarca en el programa de Promoció de les Enginyeries, Edificació i Matemàtiques de l’EPS, en el qual col·laboren més de vint entitats i empreses de les Illes Balears.

Els infants que tenen entre deu i setze anys, agrupats en 24 equips, han participat en els torneigs classificatoris per equips de la FIRST LEGO League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per fomentar l’interès dels infants per la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són els valors FLL, que emfatitzen el fet d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants han fet un torneig per posar a prova els robots que han dissenyat, construït i programat les setmanes anteriors utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. Alhora, els equips han presentat un projecte científic amb el qual havien de proposar una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb l'evolució de les ciutats, temàtica que enguany centra aquesta competició.

Els dos equips guanyadors que participaran en el torneig estatal, els dies 23 i 24 de març de 2019 a Costa Adeje (Tenerife), són:

  • Primer premi: ICASP, del col·legi Sant Pere, Palma
  • Segon premi: IAM Space, del col·legi Antoni Maura, Palma

El lliurament de premis ha anat a càrrec de Neus Truyols, regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma; de la doctora Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UIB, a més d’altres representants d’empreses i entitats col·laboradores. 

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 15/02/2020

Data de publicació: 17/02/2020