La poeta catalana Margarita Ballester enceta el cicle Diàlegs Poètics a la UIB

Dia: dijous, 23 d'octubre de 2008
Hora: 19 h
Lloc: sala de juntes de Sa Riera,
carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

La poeta i professora d'història Margarita Ballester encetarà el cicle Diàlegs Poètics a la UIB, organitzat pel Vicerectorat de Projecció Cultural de la Universitat de les Illes Balears i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Es tracta d'un cicle de lectures poètiques comentades que vol acostar l'obra de vuit poetes contemporanis en llengua catalana al públic universitari en particular i als lectors en general. Les sessions consistiran en una breu presentació del poeta, la lectura d'alguns poemes a càrrec de l'autor, una breu reflexió sobre la pròpia poètica i, finalment, un diàleg amb el públic assistent sobre l'obra i sobre el fet creatiu.


Margarita Ballester
Barcelona, 1942

És poeta i professora d'història a l'ensenyament secundari. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres abans d'estudiar psicologia a París. Els seus pares li varen transmetre una gran passió pels llibres i per la paraula escrita, però només a partir dels quaranta anys decideix que publicar també serà un dels objectius de la seva producció poètica. Tot i això, li agrada donar a conèixer les seves obres després de llargs períodes en què els poemes es deixen amarar pel judici del temps i permeten una revisió crítica.

Els primers poemes els fa públics a la revista Reduccions el 1985. Es tracta d'una selecció del seu primer llibre, L'infant i la mort (Columna), que veu la llum el 1989. Aquest recull, que havia guanyat el premi Rosa Leveroni de la Vila de Cadaqués el 1988, atrau cap a la seva poesia la mirada de la crítica. Aviat serà considerada com una veu imprescindible dins la seva generació, i estudiosos com Manuel de Seabra, Dolors Oller o Carles Camps parlen del naixement d'una escriptora capaç d'oferir obres importants a la poesia catalana.

Obra: 

  • «Poemes», Reduccions (Vic), 1985.
  • L'infant i la mort. Barcelona: Columna, 1989.
  • Els ulls. Barcelona: Columna, 1995. València: Bromera, 2001.
  • Entre dues espases. Vic: Emboscall, 2004

Documents relacionats

Data de publicació: 23/10/2008