La figura d'Aurora Picornell, present a l'edifici Sa Riera

Exposició sobre l’activista assassinada a mans de la repressió franquista 

Inauguració
Dia: dimecres, 9 de gener de 2019
Hora: a les 19 hores
Lloc: edifici Sa Riera, carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma 

Tindrà lloc la inauguració de l’exposició Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria, una mostra itinerant de l'Institut Balear de la Dona (IBdona). A l’acte hi intervindran la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries; la senyora Rosa Cursach, directora de l’Institut Balear de la Dona, i el doctor David Ginard, comissari de l’exposició, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB i autor del llibre Aurora Picornell (1912-1937). De la història al símbol. 

A continuació, tindrà lloc la conferència «Aurora Picornell: feminisme, moviment obrer i memòria republicana al segle XX», a càrrec del doctor David Ginard. L'exposició es podrà visitar fins al dia 1 de febrer a l’edifici Sa Riera, de Palma.

Aurora Picornell

Aurora Picornell Femenias (Palma, 1912 – Porreres, 1937), coneguda com la Passionària de Mallorca, fou una activista política i social del segle XX. Fou dirigent del Partit Comunista d'Espanya a Mallorca i va promoure el sindicat de sastresses i la primera commemoració del Dia de la Dona Treballadora a l'illa. Fou detinguda, encarcerada, i assassinada la nit de Reis de 1937 al cementeri de Porreres. 

Data de l'esdeveniment: 09/01/2019

Data de publicació: 08/01/2019