La doctora Dolors Forteza, guardonada amb el Premi Nacional de Dislèxia

El premi li ha estat atorgat per la Federació Espanyola de Dislèxia per la feina feta per adaptar les proves d’accés a la Universitat 

La doctora Dolors Forteza Forteza, professora titular d’universitat del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Dislèxia, que atorga la Federació Espanyola de Dislèxia.

El guardó li ha estat atorgat per la feina d’implantació de les adaptacions de les proves d’avaluació del batxillerat per a l’accés a la Universitat en l’àmbit estatal. El lliurament va tenir lloc el dimecres 11 d’octubre a la sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats, en el marc d’un acte que va presidir la presidenta del Congrés dels Diputats, senyora Francina Armengol.

La doctora Dolors Forteza és investigadora del grup de recerca en Escola Inclusiva i Diversitat de la Universitat de les Illes Balears i directora de l’Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials de la UIB. Actualment, imparteix docència al grau d’Educació Primària i al Màster Universitari en Investigació i Intervenció Psicoeducativa de la UIB. Ha estat vicedegana dels estudis de Mestre (2000-2003) i degana de la Facultat d’Educació de la UIB (2003-2010) i vicerectora de Docència (2013-2021). És també la responsable de l'organització de les ajudes i l’atenció als alumnes amb necessitats específiques de suport per a l'accés a la Universitat.

Guardó

La Federació Espanyola de Dislèxia (FEDIS) va aprovar el novembre de 2022 la creació dels Premis Nacionals de Dislèxia com a distinció màxima de l’entitat, per valorar els projectes i les persones que han treballat de manera destacada a favor de les persones amb dislèxia i altres dificultats específiques d’aprenentatge.

Data de publicació: 13/10/2023