La campanya intensiva de donació de sang a la UIB aconsegueix 101 nous donants

La campanya intensiva de donació de sang que la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) va organitzar a la UIB durant la setmana passada va aconseguir que 101 persones donassin sang per primera vegada. Aquest fet és molt important, perquè serveix per rejovenir la cartera de donants amb què compta la FBSTIB i assegurar-ne així la continuïtat.

La campanya va durar un total de cinc dies, i es varen assolir les 218 donacions de sang. Així, l'autobús de la FBSTIB va estar instal·lat davant els diferents edificis del campus per fomentar que estudiants, professors i personal de la Universitat participassin en la campanya.

Durant els cinc dies, 321 persones es varen acostat al punt d’extracció de sang per oferir-se a donar-ne. A aquesta xifra s’han de sumar les 24 persones que diumenge, durant la III Cursa Solidària per la Donació de Sang, varen deixar també les seves dades de contacte per convertir-se en futurs donants.

D’altra banda, s’ha aconseguit remuntar els nivells d'alguns tipus sanguinis, per la qual cosa centenars de pacients de les Balears podran ser tractats. La FBSTIB recorda que les Balears necessiten cada dia 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis per poder atendre les demandes dels hospitals.

La UIB participa activament amb la FBSTIB i acull diferents jornades de donació durant tot l’any. Les persones interessades a participar-hi poden consultar-ne el calendari previst al web de l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible.

Notícies relacionades

Data de publicació: 02/11/2017