La Universitat de Saragossa guanya la IX Lliga de Debat Interuniversitari del G9

Final
Dia: divendres, 24 de març de 2017
Hora: 12.15 hores
Lloc: Parlament de les Illes Balears, c/ del Conqueridor, 11, Palma

Ha tingut lloc la final de la IX Lliga de Debat Interuniversitari del Grup 9 d'Universitats, que organitza la Universitat de les Illes Balears. Hi han assistit el president del Parlament de les Illes Balears, senyor Baltasar Picornell; el rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet; la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, senyora Margalida Payeras; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Joana Maria Seguí; els presidents dels consells d'estudiants de les universitats del G9 i tots els participants a la IX Lliga (jutges, representants institucionals i alumnes).

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat la novena edició d'aquesta competició per equips, en la qual participen 42 estudiants de les universitats de Cantàbria, de Castella-la Manxa, d'Extremadura, de La Rioja, d'Oviedo, del País Basc, Pública de Navarra, de Saragossa i de les Illes Balears, que integren el G9.

La competició ha tingut lloc a Sa Riera els dies 22 i 23 de març, i la final es fa al Parlament de les Illes Balears el divendres 24 de març. El tema de debat d'aquesta edició és «Les xarxes socials han modificat la llibertat d'expressió?».

La Lliga de Debat Interuniversitari és una iniciativa del Grup 9 d'Universitats que té com a objectiu fomentar entre els estudiants el diàleg i la confrontació d'idees en públic, com a exercici de convivència i desenvolupament de les habilitats personals de recerca d'informació, anàlisi, expressió oral, actitud d'escolta, treball en equip i rapidesa de rèplica. L'equip guanyador d'aquesta competició rebrà un premi de 3.000 euros, i el segon classificat, un premi de 2.000 euros.

Premi al millor discurs

En el marc de la IX Lliga de Debat Interuniversitari tindrà lloc el III Certamen Millor Discurs, en el qual podrà participar un membre de cada un dels equips inscrits en la competició per equips. El guanyador rebrà un premi de 350 euros.

Vídeos

Data de l'esdeveniment: 24/03/2017

Data de publicació: 21/03/2017