La Universitat de Girona, el CSIC i la UIB signen un conveni per participar conjuntament en la segona fase de Campus d'Excel·lència Internacional

CanalUIB

Dia: dijous, 2 de setembre de 2010
Hora: 13.30 hores
Lloc: Son Lledó,
campus universitari, Palma

El doctor Rafael Rodrigo, president de l'Agència Estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC); la doctora Anna Maria Geli, rectora de la Universitat de Girona (UdG); i la doctora Montserrat Casas, rectora de la UIB, signaran un conveni de col·laboració perquè les tres entitats concorrin de manera conjunta en la pròxima fase del programa Campus d’Excel·lència Internacional, amb el projecte «Campus Internacional Pirineus-Mediterrani: sostenibilitat turística, aigua i recerca avançada».

L’objectiu d’aquest acord és configurar un projecte més atractiu de Campus d’Excel·lència Internacional Transfronterer. En aquest sentit, la UIB i la UdG, juntament amb les universitats de Lleida, París VI (Pierre i Marie Curie) i Perpinyà-Via Domícia, signaren el mes de març un acord marc de col·laboració per a la creació del Pol de Recerca i Ensenyament Superior Transfronterer Pirineus-Mediterrani (PRES-PM).

El mes de juliol la UIB va ser seleccionada per a l’obtenció de la qualificació de Campus d’Excel·lència Internacional entre 48 projectes presentats per 69 universitats.

La Comissió Tècnica del Ministeri d’Educació valorà els aspectes del projecte que incidien en el desenvolupament d’un model d’economia sostenible i en l’aposta per la internacionalització a partir dels convenis signats, els títols conjunts amb altres universitats, l’establiment de sinergies amb centres de recerca i, de manera especial, la pertinença de la UIB al Pol de Recerca i Ensenyament Superior Pirineus-Mediterrani.

Aquests darrers mesos, des del Rectorat s’ha continuat treballant en el projecte que es presentarà a la segona fase de la convocatòria de Campus d’Excel·lència, al qual s’incorporen la Universitat de Girona i  l'Agència Estatal  Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

El nou projecte es presentarà al Ministeri d’Educació el dia 16 de setembre.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 02/09/2010

Data de publicació: 01/09/2010