La UIB tindrà una beca doctoral Fernando Tarongí Bauzà

Es tracta d’una donació privada que porta el nom del fill finat de la donant 

Dia: dilluns, 23 d'octubre de 2017
Hora: 17.30 h
Lloc: sa Riera, Palma 

La senyora Maria del Carme Bauzà i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la beca doctoral Fernando Tarongí Bauzà.

Amb aquest acord es fa donació a la Universitat de les Illes Balears de la quantitat de 21.500 euros anuals durant tres anys (64.500 euros en total), doblers que aniran destinats a estudiants de la UIB matriculats als programes de doctorat per realitzar investigació farmacològica, química i bioquímica.

Amb aquesta donació orientada a la recerca, la senyora Bauzà vol retre homenatge al seu fill, que dona nom a la beca, Fernando Tarongí, farmacèutic que va morir a l’edat de 27 anys, la il·lusió del qual era dedicar-se a la investigació. Precisament, la firma de la donació es realitza aquesta setmana coincidint, divendres, amb l’aniversari de la seva mort.

A l’acte hi va assistir, a més del Rector i la senyora Maria del Carme Bauzà, el vicerector d'Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot.

La decisió de la senyora Maria del Carme Bauzà vol afavorir estudiants de doctorat de la UIB perquè puguin realitzar tesis doctorals relacionades amb els àmbits d’investigació vinculats a la formació del seu fill, farmacologia i bioquímica, i que comprenguin un fort component de recerca al laboratori.

La senyora Bauzà va destacar durant l’acte de signatura el seu desig que «aquest gest pugui servir perquè altres persones s’animin a realitzar donacions per a la recerca i, sobretot, per mantenir viu el record del meu fill».

El Rector de la Universitat, Llorenç Huguet, va agrair la donació destacant «la sensibilitat amb la situació econòmica de molts de ciutadans de la família de Fernando Tarongí, compromesa amb el desenvolupament de la societat del coneixement».

La Universitat, a través del Vicerectorat d'Investigació i Internacionalització, convocarà pròximament la beca doctoral Fernando Tarongí Bauzà mitjançant convocatòria pública per a l’adjudicació d’aquest ajut a estudiants de la UIB matriculats als programes de doctorat afins a la investigació farmacològica, química i bioquímica.

Data de l'esdeveniment: 23/10/2017

Data de publicació: 23/10/2017