La UIB reuneix 1.600 investigadors en el congrés virtual ASLO 2021 Aquatic Sciences Meeting

Aquesta reunió científica és una de les més importants en l’àmbit de les ciències aquàtiques i es farà en format virtual del 22 al 27 de juny 

Més de 1.600 investigadors de 52 països d’arreu del món participaran, del 22 al 27 de juny, en el congrés virtual ASLO 2021 Aquatic Sciences Meeting, en el qual col·labora la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta reunió científica internacional és una de les més importants en l’àmbit de les ciències aquàtiques. Inicialment, era previst que el congrés es fes de manera presencial a Palma, però, a causa de la COVID-19, es va haver de reprogramar en format virtual. No obstant això, els organitzadors treballen perquè la pròxima edició, al 2023, ja es pugui dur a terme de manera presencial a Palma.

L'ASLO Aquatic Sciences Meeting és un congrés internacional de periodicitat biennal, i cada quatre anys té lloc fora dels Estats Units. L'organitza l'Association for the Sciences of Limnology and Oceanography (ASLO), una entitat d'abast internacional que té aproximadament 4.000 membres de 58 nacionalitats. Aquesta associació té com a objectius fomentar una comunitat científica internacional diversa que creï, integri i comuniqui el coneixement a través de tot l'espectre de les ciències aquàtiques; promogui la conscienciació i educació del públic sobre els recursos aquàtics i la investigació; i promogui l'administració científica dels recursos aquàtics per a l'interès públic.

El comitè organitzador d’ASLO 2021 el presideix la doctora Nona Sheila Agawin, professora titular del Departament de Biologia de la UIB, i les vicepresidentes són la doctora Iris Hendriks, de l’IMEDEA (CSIC-UIB), i la doctora Eva Sintes (IEO).

Ciències aquàtiques i sostenibilitat

Seguint les necessitats urgents de la societat per garantir un futur sostenible, el tema de la reunió és Ciències aquàtiques per a un futur sostenible: fomentar la cooperació. Les societats subdesenvolupades i desenvolupades s’enfronten a diferents nivells de problemes de sostenibilitat dels recursos aquàtics i tenen capacitats contrastades per fer front i adaptar-se als pròxims canvis i amenaces, cosa que fa que la cooperació sigui primordial per a un intercanvi d’informació eficient i creixent per trobar solucions sostenibles a llarg termini.

El diàleg entre científics, així com la transferència de coneixement en benefici de la societat, són molt importants per afrontar els reptes de la sostenibilitat. Per oferir un lloc per a aquest intercanvi, el congrés tractarà en les sessions plenàries temàtiques com ara: el futur dels recursos marins i el paper de la cooperació; la restauració d’ecosistemes aquàtics, en línia amb el Decenni de Restauració de les Nacions Unides; la dinàmica del carboni en llacs i rius; el passat i el futur de la circulació oceànica i el seu paper per al sistema climàtic; els vincles de la salut dels oceans amb els humans; la teledetecció i detecció a gran escala; i la gestió integrada de recursos aquàtics. 

Data de l'esdeveniment: 22/06/2021

Data de publicació: 21/06/2021