La UIB presenta els materials del Servei Lingüístic a la fira Expolangues de París

La Universitat de les Illes Balears farà part de la fira Expolangues que es durà a terme a París del 3 al 6 de febrer i que enguany té com a convidada d’honor la llengua i la cultura catalanes. La participació de la UIB es farà a través del Servei Lingüístic. El director, Ramon Bassa Martín, hi presentarà dijous al matí els materials editats per aquest servei, entre els quals:

  • Mètode complet de xinès parlat i escrit, per a l’aprenentatge de la llengua xinesa.
  • La literatura catalana contemporánea (desde 1939), en castellà i anglès, editat l’any 2000 en col·laboració amb la Jawaharlal Nehru University de l’Índia.
  • Ramon Llull. Místic, filòsof, literat, una antologia de textos de Ramon Llull traduïts a l’hindi, editada l’any 2004 en la col·lecció Orifany Hathi en col·laboració amb la Banaras Hindu University.
  • El llibre de les bèsties, una traducció a l’hindi de l’obra de Ramon Llull, editada també en la col·lecció Orifany Hathi.

A més, també s’hi presentaran les dues pròximes publicacions del Servei Lingüístic: el Mètode complet de japonès parlat i escrit i l’Antologia de poetes de les Illes Balears, traduïda a l’hindi.

D’altra banda, la UIB també serà present a Expolangues a través de la Xarxa Vives d’Universitats, que dijous horabaixa hi presentarà l’oferta de formació de les universitats que la integren.

 Durant quatre dies, s’espera que més de 20.000 visitants participaran en les nombroses activitats organitzades en la vint-i-vuitena edició d’aquesta fira pels més de 200 expositors que representen més de 80 llengües de 30 Estats diferents.

Expolangues es presenta amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge de llengües, la defensa del plurilingüisme i el foment dels intercanvis internacionals i suposa un important punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).

Documents relacionats

Data de publicació: 02/02/2010