La UIB participa en les jornades Createc'21 sobre tecnologia i creativitat a Eivissa

El divendres 12 i dissabte 13 de novembre tindran lloc les jornades Createc'21, sobre tecnologia i creativitat, a la seu de la Universitat de les Illes Balears a Eivissa. Es podran seguir en línia.

Les jornades estan organitzades per l'Ajuntament d'Eivissa, formen part de la I Setmana de la Tecnologia i la Creativitat, i hi col·labora la Universitat de les Illes Balears. Durant els dos dies, ponents de primer nivell tractaran temàtiques com l'art digital, els videojocs i l'educació, les criptomonedes, l'ètica i la tecnologia, els nous models de negoci, els productes digitals i els nous esdeveniments. 

També reflexionaran sobre què cal esperar del futur i hi haurà sessions de motivació i suport per assimilar la nova visió del món. Per part de la UIB, hi participaran Miquel Molina, estudiant de doctorat de la UIB, i el Dr. Bartomeu Alorda Ladaria, professor titular del Departament d’Enginyeria Industrial i Construcció, enginyer de Telecomunicacions i doctor en Física, amb la conferència titulada «La intel·ligència artificial i els nous reptes del hardware». Hi tractaran sobre la necessitat d’introduir capacitats d’optimització i de sostenibilitat en el maquinari per poder aconseguir noves capacitats d’analítica i de predicció, juntament amb els nodes IoT o computació Km0. El desplegament de l’internet de les coses impulsa la generació de models nous d’intel·ligència artificial que puguin ser sostenibles energèticament i ajustats a l’ús de recursos, donant lloc als denominats algoritmes verds, que sembla que contribuiran positivament a resoldre el repte verd que afronta Europa i tot el món.   

Es pot consultar el programa complet i fer les inscripcions a la web <www.districte07800.cat> per assistir-hi de manera presencial. 

Data de l'esdeveniment: 12/11/2021

Data de publicació: 09/11/2021