La UIB participa en el X Congrés Internacional Robert Graves amb una exposició i una pel·lícula sobre les tragèdies gregues introduïdes i comentades per l'escriptor

Els especialistes en l’obra del poeta i experts literaris analitzaran els aspectes mediterranis, mitològics, classicistes i religiosos en la producció de l’escriptor

Dies: del 6 al 10 de juliol de 2010
Lloc: CaixaFòrum (conferències i lectures), plaça de Weyler, 3, Palma;
Sa Riera (exposició i pel·lícula), c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma;
i a la casa de Robert Graves, Deià

La UIB col·labora en l’organització del desè Congrés Internacional Robert Graves. Robert Graves i la Mediterrània: Mitologia, classicisme, religió i literatura, amb una exposició i una pel·lícula sobre l’obra i la vida de l’escriptor britànic. Tant l’exposició com la projecció cinematogràfica es podran veure a Sa Riera.

La pel·lícula The Inner World (1963), dirigida per Bert Lawrence amb actors del Teatre Nacional Grec i introduïda por Robert Graves, es projectarà el dimecres 7 de juliol a les 19.15 hores. Tot seguit, s’inaugurarà l’exposició Robert Grave’s The Golden Fleece, que mostrarà llibres, documents i mapes dels viatges dels argonautes. Les activitats les organitzen el Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB i el Departament de Filosofia i Treball Social, amb la col·laboració del Vicerectorat de Projecció Cultural i de William Graves.

La resta d’actes programats per al congrés es duran a terme al CaixaFòrum. Aquesta edició del congrés comptarà amb la participació de conferenciants arribats d’Anglaterra, Escòcia, Irlanda, França, Espanya, Itàlia, Israel, Alemanya, els Estats Units, Canadà i la Xina.

L’any 1995 es va organitzar el I Congrés Internacional Robert Graves, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor. Inicialment, la trobada se celebrava alternativament a Europa i als Estats Units. A partir de 2006, el congrés se celebra entre Mallorca i Oxford, acollit per la Fundació Robert Graves i el St John’s College Robert Graves Trust, respectivament. The Robert Graves Society organitza la part acadèmica de les sessions.

La cita literària l’organitzen la Robert Graves Society, la Fundació Robert Graves i el St John’s College Robert Graves Trust, amb la col·laboració de la UIB, el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament de Deià, l’Obra Social de la Fundació la Caixa, el British Council i Chopin 2010 Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 06/07/2010