La UIB impulsa una xarxa estatal d'investigació sobre l'esport en edat escolar

El Simposi en Activitat Física Saludable en Edat Escolar reuneix a la Universitat 38 investigadors de tot l’Estat els dies 1 i 2 de febrer  

El Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears organitza el Simposi en Activitat Física Saludable en Edat Escolar, que es fa a la UIB els dies 1 i 2 de febrer de 2018.

Aquest esdeveniment reuneix 38 investigadors de grups de recerca d’universitats de tot l’Estat amb l’objectiu de crear la Xarxa d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport en Edat Escolar, que contribueixi a unificar esforços i promoure línies de recerca conjuntes en aquesta àrea de coneixement.

En el marc del simposi, els grups de recerca que hi participen posaran en comú les seves línies de recerca per contribuir al desenvolupament científic d’aquesta àrea de coneixement i per incentivar noves propostes investigadores. En especial, pel que fa al desenvolupament de programes d’intervenció en la prevenció del sobrepès i l’obesitat en nins en edat escolar, i la realització d’activitats estandarditzades de prevenció primera en nins d’etapa preescolar, primària i secundària.

També hi participaran els editors en cap de sis revistes científiques nacionals, com són Sport TK, Revista de Psicología del Deporte, Journal of Sport and Health Research, Journal of Human Sport and Exercise, Cultura, Ciencia y Deporte i Journal of Physical Education and Health.

Inauguració del simposi

A la inauguració hi han intervingut el vicerector d’Investigació i Internacionalització, doctor Jaume Carot; el degà de la Facultat d’Educació, doctor Josep Lluís Oliver; el director de l’Institut de Recerca i Innovació Educativa, doctor Jesús Salinas; el director del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, doctor Bernat Sureda; i l’investigador principal del GICAFE, doctor Pere Palou.  

Data de publicació: 01/02/2018