La UIB i Red Eléctrica col·laboren en la difusió d'un programa educatiu al voltant del joc entreREDes

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i Red Eléctrica d'Espanya col·laboren en la difusió d'un programa educatiu al voltant del joc entreREDes. Aquesta iniciativa s'emmarca en un conveni de col·laboració subscrit entre ambdues entitats amb l'objectiu de donar a conèixer entre els estudiants de secundària d'Eivissa i Formentera el funcionament del sistema elèctric, fomentar l'eficiència energètica a les aules i mostrar la vinculació entre l'electricitat i un progrés social sostenible.

El joc entreREDes és una eina digital creada per Red Eléctrica en la qual els participants recorren el país viatjant per les principals línies i subestacions de la xarxa de transport d'electricitat, a mesura que van responent preguntes de sis matèries diferents (Física i Química, Geografia i Història, Llengua i Literatura, Matemàtiques, sector elèctric i oci). D'acord amb el conveni subscrit, la UIB ha inclòs la difusió educativa d'aquesta eina al seu programa d'activitats per a futurs universitaris Seràs UIB i al Programa d'Orientació i Transició a la UIB, mentre que Red Eléctrica aporta el programa i en finança el desenvolupament.

El programa preveu l'organització de competicions entre els alumnes dels cursos d'ESO dels diferents centres educatius de les Pitiüses, així com un taller impartit per personal de la UIB, prèviament format, adreçat als orientadors i professors dels centres educatius, per donar a conèixer el funcionament del joc com a instrument docent i les possibilitats de suport didàctic a la formació a classe.

A més, s'impartirà una conferència als diferents centres educatius sobre la sostenibilitat del sistema elèctric. El joc entreREDes va ser presentat recentment en un taller de les jornades Ciència per a Tothom, organitzades per la UIB a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera, que va comptar amb la participació de 163 alumnes de tercer i quart d'ESO i de primer de batxillerat de diferents centres educatius d'Eivissa.

Data de publicació: 14/03/2018