La UIB difon la ciberseguretat entre els adolescents i joves d’Eivissa

Més de 350 estudiants de primària i secundària participen en línia i presencialment en una xerrada de la UIB sobre recursos i bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies de la informació

Dia: divendres, 17 de març de 2023
Hora: 10.30 hores
Lloc: Seu universitària d’Eivissa i Formentera, carrer del Calvari, 1, Eivissa  

La Universitat de les Illes Balears organitza la xerrada «Ciberseguretat per a adolescents i joves. Recursos i bones pràctiques», que serà el divendres, 17 de març a les 10.30 hores, a la Seu universitària d’Eivissa i Formentera.

S’hi han apuntat un total de 356 alumnes, dels quals 80 hi assistiran de manera presencial (50 són de sisè de primària i 30, de segon d’ESO) i altres 276, de manera virtual: 145 són procedents de centres educatius d’Eivissa i la resta la seguirà en línia des de Mallorca.

L’objectiu d’aquesta xerrada és formar els adolescents i joves en el concepte de ciberseguretat com a factor de protecció mentre fan servir les noves tecnologies, i ajudar-los a identificar les amenaces que empren els ciberdelinqüents per captar informació personal i fer-ne un mal ús.

Així, es vol millorar la seva capacitat i habilitat en l’ús de les noves tecnologies de la informació; explicar-los exemples de bones pràctiques i consells per crear contrasenyes més segures per protegir-se dels atacs dels ciberdelinqüents amb virus, enganys i codis maliciosos. En definitiva, es pretén oferir recursos útils a l’hora d’emprar internet amb seguretat: accedir a les xarxes socials (Instagram, TikTok, Twitter…), fer servir el correu electrònic, connectar-se a la Wi-Fi, etc.

Impartiran la xerrada el doctor Llorenç Huguet, catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial i director de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB, i M. Isabel Barceló Villanueva, de l’equip de resposta a incidents de seguretat de la UIB i secretària de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB.

Aquestes xerrades estan incloses en el conveni de col·laboració de l'INCIBE i la UIB per promocionar la cultura de la ciberseguretat i en les activitats Seràs UIB, de l'Oficina per al Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB) 

Data de l'esdeveniment: 17/03/2023

Data de publicació: 16/03/2023