La UIB convida a la reflexió en una jornada de debat sobre la responsabilitat que es té des del Nord respecte dels països del Sud

Dia: dimarts, 28 de setembre de 2010
Hora: a partir de les 10 hores
Lloc: Aula de Graus de Dret de l’edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

L’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears organitza la jornada «La nostra responsabilitat des del Nord: conferència i taula rodona», en la qual es tractarà la responsabilitat que hem d’assumir en els països del Nord com a ciutadans estalviadors i consumidors, i també la responsabilitat en les nostres polítiques com a països desenvolupats.

L’acte s’iniciarà amb la xerrada «La nostra responsabilitat des del Nord», a càrrec de la senyora Yayo Herrero, antropòloga, educadora social i enginyera agrícola. La senyora Herrero, a més, és coordinadora d'Ecologistes en Acció i del Centre Complutense d'Estudis i Informació Mediambiental i, també, professora de la Càtedra UNESCO d'Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Presentarà la ponent la senyora Berta Artigas, directora de l’OCDS.

A continuació es durà a terme una taula rodona en què participaran les persones expertes següents:

  • El doctor Bartomeu Deyà, professor del Departament d’Economia de l’Empresa de la UIB, que parlarà sobre la banca ètica i solidària.
  •  El senyor Ricardo Magán, director del Departament de Campanyes i Estudis d’Intermón Oxfam, que parlarà sobre les campanyes de sensibilització ciutadana.
  • La senyora Iratxe Amiano, directora de Responsabilitat Social del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Projecció Universitària de la Universitat del País Basc (EHU), que parlarà sobre el paper institucional de les universitats envers la responsabilitat social des del Nord. 

Tot seguit s’obrirà el torn de paraules i preguntes per als assistents a l’acte.

Data de l'esdeveniment: 28/09/2010

Data de publicació: 27/09/2010