La UIB acull l'exposició Any Darwin a les Illes Balears

S'inaugurarà dijous, 12 de febrer, dia en què es compleixen dos-cents anys del naixement del científic

Dia: dijous, 12 de febrer de 2009
Hora: 12.30 hores
Lloc: hall de l'edifici G. M. de Jovellanos,
campus universitari, Palma

La doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB, i el doctor Guillem X. Pons, comissari de l'exposició i professor de la UIB, inauguraran l'exposició Any Darwin a les Illes Balears.

L'any 2009 ha estat declarat internacionalment Any Darwin en commemoració del segon centenari del naixement del científic i del cent cinquantè aniversari de la publicació de la seva obra cabdal sobre l'origen de les espècies.

La Universitat de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears i l'Obra Social de Sa Nostra, amb la participació de l'Ajuntament de Palma, entre d'altres col·laboradors, proposen una exposició, de vocació multidisciplinària, per oferir als ciutadans l'oportunitat d'entrar en contacte amb el llegat de Darwin.

La mostra restarà a l'edifici G. M. de Jovellanos del 12 de febrer, dia en què va néixer Charles Darwin, fins al 27 de febrer. Després recorrerà centres de secundària, ajuntaments i la Fira de la Ciència a Menorca (del 26 al 28 de març).

L'exposició consta d'onze panells divulgatius que fan un repàs a diferents aspectes de la vida i de les publicacions de Darwin: l'aventura del Beagle, els precursors del darwinisme, els seus llibres més rellevants, el darwinisme avui, la introducció de les teories darwinistes a les Illes Balears, les investigacions darwinistes a les Illes Balears als segles XX i XXI i els orígens evolutius de la cognició humana.

Així mateix s'exposarà una mostra de literatura darwiniana del segle XIX i principi del XX, una col·lecció de rèpliques de cranis d'homínids, i alguns dels seus estris i col·leccions de material biològic i paleontològic divers, procedent de biblioteques i institucions com: la Biblioteca Balear, la Biblioteca Diocesana (Palma), el Laboratori de Sistemàtica Humana (UIB) i la Societat d'Història Natural de les Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 12/02/2009