La "Revista de Psicología del Deporte", editada per la UIB, se situa com la cinquena de l'Estat en l'àmbit de les publicacions científiques de psicologia

La Revista de Psicología del Deporte, editada per la Universitat de les Illes Balears, ha assolit un factor d'impacte del 0,6, segons l'avaluació de l'Índex de Citació de Ciències Socials (SSCI) de l'Institute of Scientific Information ISI-Thomson Reuters per a 2009. Aquest fet situa aquesta publicació com la cinquena de l'Estat i la cinquantena del món en l'àmbit de les psicologies aplicades, i la converteix en capdavantera en el seu àmbit.

La Revista de Psicología del Deporte fou fundada l'any 1992 com a òrgan de la Federació Espanyola d'Associacions de Psicologia de l'Activitat Física i de l'Esport, i des d'aleshores publica treballs originals de caràcter científic que estiguin fets amb rigor metodològic i que suposin una contribució al progrés en l'àmbit de la psicologia de l'esport. S'hi recullen treballs de naturalesa teòrica, experimental, empírica i professional, amb preferència per aquells que presentin qüestions actuals i de rellevància científica i discuteixin plantejaments polèmics. A més, la interdisciplinarietat en el camp de l'activitat física i esportiva és un objectiu d'aquesta publicació. La revista és editada per la UIB i coeditada per la Universitat Autònoma de Barcelona.

El darrer número conté articles sobre la influència dels resultats inicials en la classificació final respecte del resultat final en el futbol; el paper de l'exigència de la tasca en l'aplicació de l'autoparla i el seu efecte en els tennistes d'oci; els judicis de risc en l'esport; els estils de lideratge en la selecció espanyola de taekwondo, entre altres. A més, la revista inclou per primera vegada una secció de metodologia, i al proper número (2011) apareixerà una nova secció d’Activitat Física, Esports i Salut.

Documents relacionats

Data de publicació: 18/11/2010