La Junta de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha lliurat beques d'investigació a tres projectes de la UIB i del IUNICS

La Junta de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha lliurat tres beques per a projectes d'investigació oncològica pertanyents a l'edició de 2012, dotades amb 5.000 euros cada una.

En aquesta sisena edició, i de manera extraordinària, s’ha lliurat un premi concedit per la Fundació Científica de l'Associació Espanyola contra el Càncer a la doctora Gwendolyn Barceló, becària de la UIB, pel seu treball “El paper de la esfingomielina en la proliferació cel·lular i les seves implicacions en la teràpia contra el càncer”, el finançament del qual serà a càrrec de la Junta de Balears de l’AECC.

Així mateix, de les tres beques concedides, dues són per a projectes de la UIB:

1.- “Investigació sobre l’eficàcia i els mecanismes moleculars d’uns nous fàrmacs antitumorals, els TGM’s”. L’investigador principal és Pablo V. Escribà, que pertany a l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (UIB-CAIB).

2.- “Utilització de nanopartícules i ions de plata com a teràpia antitumoral”. L’investigador principal és Segey Kustov, també de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (UIB-CAIB).

A l’acte hi han assistit els senyors Federico Antoni Sbert, director general de Salut Pública i Consum de la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social; Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears; Antoni Bennàsar, president del Col·legi Oficial de Metges; Rosa Llobera, delegada de Salut i Consum de l’Ajuntament de Palma; Teresa Martorell i el doctor Javier Cortés, presidenta de la Junta de Balears de l’AECC i president del Comitè Tècnic de la Junta, respectivament, entre d’altres. 

Documents relacionats

Data de publicació: 31/10/2012