La FUEIB i la Fundació Caixa d'Enginyers, unides per promocionar l'enginyeria en l'àmbit universitari

La Fundació del Grup Caixa d’Enginyers i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP han signat un acord de col·laboració per fomentar l’interès pels estudis universitaris d’enginyeria entre els joves del territori balear.

Gràcies a aquesta aliança, la Fundació del Grup Caixa d'Enginyers concedirà els Premis Fundació Caixa d'Enginyers als tres millors expedients acadèmics i un programa de formació per als centres de secundària de les Illes Balears. 

La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP (FUEIB) i la Fundació Caixa d’Enginyers han signat una aliança estratègica per impulsar l'enginyeria al teixit universitari. L’acte ha tingut la presència de la doctora Loren Carrasco, vicerectora d’Innovació i Transformació Digital de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Félix Masjuan, president de la Fundació Caixa d’Enginyers.

El conveni té com a objectiu impulsar iniciatives formatives i de reconeixement en l'àmbit universitari del territori balear. La Fundació Caixa d'Enginyers concedirà tres guardons per premiar els millors expedients de la universitat i, en paral·lel, en el marc de les activitats que duu a terme la FUEIB en matèria de suport a la innovació, a la transferència de coneixement i emprenedoria, l'acord preveu el desenvolupament d'un programa que té l’objectiu de fomentar l'enginyeria i les matemàtiques als centres de secundària del territori.
 
Félix Masjuan, president de la Fundació Caixa d'Enginyers: «Aquesta col·laboració té com a objectiu que els estudis en enginyeria formin part de l'horitzó personal i professional de les generacions futures. Volem incentivar l'interès en aquesta matèria i, per això, impulsam programes de formació per promoure la vocació en aquest àmbit des d'escoles, instituts i universitats, fomentant-ne l'interès en edats primerenques».
 
Els Premis Fundació Caixa d'Enginyers es concediran a alumnes que s'hagin graduat l'any acadèmic 2021-22 a l'Escola Politècnica Superior. Tres guardons valorats en 450 euros per a cada un dels millors expedients acadèmics dels graus d’Enginyeria Telemàtica, de Matemàtiques i del doble grau de Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica.
 
Així mateix, el programa de promoció, que es posarà en marxa als centres de secundària del territori, a més de preveure el desenvolupament d'activitats, tallers formatius i demostracions de projectes, es reforçarà amb pràctiques i seminaris per fomentar el talent i el coneixement dels alumnes.
 
En paraules de Loren Carrasco, vicerectora d'Innovació i Transformació Digital de la UIB: “Un dels principals problemes a què s'enfronta el nostre país si vol avançar en el camí del coneixement, la innovació i el desenvolupament sostenible és la manca d'enginyers, matemàtics i altres professionals de l’àrea STEM. Per aquest motiu, iniciatives i accions com les que es faran gràcies a aquesta col·laboració de la Fundació Caixa d'Enginyers amb la UIB són tan importants”.
 
Sobre la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)
 
La Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears MP és una fundació cultural privada de caràcter permanent, constituïda per la Universitat de les Illes Balears i promoguda mitjançant l’acord de la Junta de Govern de la UIB, de dia 26 de febrer de 1996, i l’acord del Consell Social de la UIB, de dia 29 de febrer de 1996.
 
La Fundació té com a objectiu fomentar, promoure i dur a terme activitats dirigides de manera genèrica al foment de la cultura, l'educació i la investigació en tots els aspectes de la vida econòmica i social que puguin contribuir a millorar la societat en què s'emmarca la Fundació. En particular, a establir vies de diàleg i col·laboració entre la Universitat de les Illes Balears i les empreses del seu entorn econòmic i social, a afavorir la cooperació amb els diferents departaments de la Universitat i fomentar la transferència de tecnologia entre la Universitat i la societat.
 
Sobre la Fundació Caixa d’Enginyers
 
La Fundació Caixa d’Enginyers és l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers. Creada el 2011, la institució té com a objectiu reforçar i vehicular l'acció social de l'entitat i optimitzar l'eficiència dels recursos.
 
La Fundació Caixa d'Enginyers és un element clau de la responsabilitat social corporativa del Grup Caixa d'Enginyers en la seva aposta per contribuir a l'entorn econòmic i social. Per aquesta raó, l'entitat duu a terme nombroses accions que contribueixen al desenvolupament social i hi ha destinat, en els darrers cinc anys, 2,5 M€. Ha donat suport a 607 projectes des de la seva creació.
 
La Fundació Caixa d’Enginyers treballa sobre tres línies d’actuació: medi ambient i sostenibilitat, reinserció laboral i acció social, i educació i excel·lència professional. Actualment, cada euro invertit en acció social a través de projectes i col·laboracions de la Fundació té un impacte social de 5,1.
 
Per a més informació: <www.cajaingenieros.es>. 

Data de publicació: 06/07/2022