La FIRST LEGO League torna a la UIB per resoldre els problemes de les ciutats

Més de 300 nines i nins que tenen entre 6 i 16 anys participen en aquest concurs internacional, que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques 

Dia: dissabte, 15 de febrer de 2020
Hora: a partir de les 8.30 hores
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma 

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears organitza la fase local del concurs FIRST LEGO League, en què participaran més de 300 nins i nines que tenen entre 6 i 16 anys amb l'objectiu de resoldre diferents problemàtiques relacionades amb l'entorn urbà.

Aquesta iniciativa té l’objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia, i s'emmarca en el programa de promoció de les enginyeries, edificació i matemàtiques de l’EPS, en el qual col·laboren més de vint entitats i empreses de les Illes Balears.

Els infants de 10 a 16 anys, agrupats en 24 equips, participaran en els torneigs classificatoris per equips de la FIRST LEGO League, un repte internacional que utilitza desafiaments temàtics per fomentar l’interès dels infants per la investigació, la resolució de problemes i la ciència. Els pilars del programa són els valors FLL, que emfatitzen el fet d’aprendre dels companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.

Els participants faran un torneig per posar a prova els robots que hauran dissenyat, construït i programat les setmanes anteriors utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®. Alhora, els equips hauran de presentar un projecte científic amb el qual proposaran una solució innovadora per resoldre una problemàtica real relacionada amb l'evolució de les ciutats, temàtica que enguany centra aquesta competició.

Els guanyadors del concurs de la fase local podran participar a la final del torneig estatal i, si hi obtenen premi, passaran a la fase internacional.

FIRST LEGO League Junior

Els infants de 6 a 9 anys, agrupats en 6 equips, participaran en la FIRST LEGO League Junior i presentaran públicament la maqueta construïda amb LEGO en la qual hauran treballat les setmanes anteriors. Aquest projecte ha d'estar relacionat amb les ciutats i ha de resoldre diversos desafiaments.

Lliurament dels premis
Dia: dissabte, 15 de febrer de 2020
Hora: 14 hores
Lloc: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari, Palma

Els premis als guanyadors de la FIRST LEGO League i FIRST LEGO League Junior els lliuraran la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, senyora Neus Truyol; el gerent de la Fundació BIT, senyor Álvaro Medina; el conseller delegat de Wireless DNA, SL, senyor José Mañas, i la directora de l'Escola Politècnica Superior, doctora Loren Carrasco. 

Data de l'esdeveniment: 15/02/2020

Data de publicació: 12/02/2020