La Comissió Sectorial de Secretaries Generals del G9 comparteix bones pràctiques en el desenvolupament de la llei de convivència universitària

La Comissió Sectorial de Secretaries Generals del Grup 9 d'Universitats (G9), reunida a la seu de la Universitat de les Illes Balears, a Palma, ha posat en comú models de bones pràctiques en el desenvolupament de la llei de convivència en l'àmbit universitari. «En el cas de les secretaries generals i en un ambient canviant legislativament, ens enfrontam a interpretacions individuals i no sempre encertades d'una norma única, per la qual cosa és imprescindible compartir l'espai de treball que brinda el Grup 9 d'Universitats per avançar en l'aplicació de la llei de convivència, entre altres», ha assenyalat el Rector de la Universitat d'Extremadura i president de la comissió, Antonio Hidalgo.

La Secretària General de la Universitat de les Illes Balears, Irene Nadal, amfitriona de la reunió, ha agraït al G9 la jornada de treball, que ha qualificat de «productiva» en el desenvolupament comú de mesures per afrontar el desplegament normatiu que suposa, entre d’altres, la llei de convivència universitària. Nadal s'ha mostrat satisfeta del treball dut a terme també en l'elaboració d'estatuts davant la previsible aprovació de la nova Llei orgànica del sistema universitari (LOSU).
 
La comissió ha abordat, entre altres temes, la capacitat certificadora de les universitats, la publicitat de normes i resolucions en l'àmbit universitari i el desenvolupament de la llei de convivència.

GRUP 9 D'UNIVERSITATS

 

El Grup 9 d'Universitats (G9) és una associació integrada per les universitats espanyoles que són les úniques de caràcter públic en les seves respectives comunitats autònomes: Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat d'Extremadura, Universitat de les Illes Balears, Universitat de La Rioja, Universitat d'Oviedo, Universitat del País Basc, Universitat Pública de Navarra i Universitat de Saragossa. 

Data de publicació: 27/09/2022