L'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies inclou un programa de prevenció de la UIB a la base de dades EDDRA de bones pràctiques

El Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) ha desenvolupat el Programa de Competència Familiar per millorar la competència parental, les habilitats socials, el comportament dels fills i les relacions familiars

El Programa de Competència Familiar (PCF) desenvolupat pel Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears ha estat seleccionat per l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies per formar part de la base de dades EDDRA. Aquesta base de dades de bones pràctiques recull els programes d’intervenció, prevenció i tractament de les toxicomanies i el consum de drogues més destacats d’arreu d’Europa. Concretament, el PCF de la UIB ha estat seleccionat amb la màxima qualificació que atorga l’observatori europeu.

El PCF és el resultat del treball de recerca dels investigadors del GIFES i dels seus col·laboradors, que han aplicat, avaluat i adaptat l’Strengthening Families Program, un programa d’eficàcia demostrada en la prevenció del consum de drogues en famílies en situació de risc i d’altres problemes de conducta en menors.

El PCF té com a objectiu reduir els factors de risc familiars en els fills i reforçar els factors de protecció per tal d’augmentar la resistència personal dels infants davant l’alt risc de consum de drogues o d’altres comportaments antisocials. Més concretament, el programa pretén augmentar les habilitats dels pares i dels infants, així com millorar les relacions familiars.  

Documents relacionats

Data de publicació: 13/09/2012