L'IFISC geolocalitzarà el seguiment de la Diada de Catalunya a través de Twitter

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB) té previst fer un seguiment de la Diada de Catalunya de l’11 de setembre mitjançant la geolocalització de tuits emesos des de l’avinguda Meridiana de Barcelona. De la mateixa manera que es va fer a la Diada de l’any passat dibuixant la V amb tuits geolocalitzats i la de 2013 dibuixant la Via Catalana, enguany es pretén dibuixar damunt un mapa de Barcelona l’avinguda Meridiana amb l’emissió de tuits durant la manifestació que hi ha convocada.

Per dur a terme aquesta tasca, l’IFISC disposarà d’un mapa a la seva pàgina web que s’actualitzarà cada 15 minuts amb els tuits de l’hora anterior i amb un vídeo posterior per veure l’evolució de tuits emesos durant les darreres hores del dia 11 de setembre. Un cop acabat l’acte, es facilitaran dades de tuits emesos i usuaris de Twitter geolocalizats a l’avinguda Meridiana.

Aquestes accions les duu a terme un grup d’investigadors de l’IFISC amb l’objectiu d’estudiar la mobilitat urbana. Aquest equip està integrat per Antònia Tugores, matemàtica; José Javier Ramasco, físic; i Pere Colet, físic, especialitzats tots ells en l'anàlisi de dades de xarxes socials.

El mapa es dibuixarà amb tots els tuits que s’emetin des de l’avinguda Meridiana sense cap selecció prèvia d’usuaris ni tampoc el seguiment de cap etiqueta (hashtag). 

Data de publicació: 10/09/2015