L'IFISC (CSIC-UIB) celebra la primera Escola d'Estiu LINC, Learning about Interacting Networks in Climate

 L’objectiu de LINC és la formació d’investigadors capaços d’analitzar processos climàtics i les seves connexions globals

Dates: del 10 al 12 de setembre de 2012
Lloc: sala de seminaris IFISC,
edifici dels instituts universitaris, 
campus universitari, Palma 

La comprensió dels mecanismes de regulació del clima i dels seus canvis, tant els naturals com els produïts per l’home, és una qüestió de gran impacte científic, econòmic i social per a les generacions presents i futures. Entre els importants avanços recents en el tema, es troba el reconeixement que els fenòmens climàtics en diversos llocs del planeta estan fortament relacionats entre si, de manera que, per exemple, els efectes d’El Niño no estan restringits a Sud-amèrica, sinó que alteren la freqüència d’aparició d’huracans a l’Atlàntic o el monsó a l’Índia. 

Per aprofundir en el coneixement d’aquestes connexions climàtiques es va crear el 2011 la Xarxa de Formació LINC (Learning about Interacting Networks in Climate) dins el programa Marie Curie de la Unió Europea, en la qual participa la UIB mitjançant el seu institut de recerca IFISC. L’objectiu de LINC és la formació d’investigadors capaços d’analitzar processos climàtics i les seves connexions globals amb les eines de la moderna teoria de xarxes i des del punt de vista interdisciplinari de la ciència dels sistemes complexos.

En aquest context l’IFISC organitza al campus de la UIB la Primera Escola LINC, que reuneix 22 estudiants de doctorat procedents d’Europa, Àsia i Amèrica. El professor Eli Tziperman (http://www.deas.harvard.edu/climate/eli/), de la Universitat de Harvard, hi impartirà un curs sobre Basics of Climate Science, i el professor Albert Díaz-Guilera (http://complex.ffn.ub.es/~albert/Albert_Diaz-Guilera/Home.html), de la Universitat de Barcelona, un altre curs sobre Theory and Practice of Complex Networks. Es completen els cursos amb un de programació científica impartit per personal de la companyia holandesa VORtech.

L’escola finalitzarà amb una conferència del professor Shlomo Havlin (http://havlin.biu.ac.il/), de la Universitat Bar-Ilan, Israel, titulada New directions in network science and applications to climate (dimecres 12, 14.30 h). 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 10/09/2012

Data de publicació: 06/09/2012